RONYA NORBERG -

Ute.

 

GODNATT

En liten uppdatering från sängen! Ligger här med min laptop och surfar runt lite, och tänkte kolla lite film nu innan jag ska sova. Imorgon så ska jag till tandläkaren och få gummi/plast insatt emellan mina två bakre tänder i överkäken, så jag om en vecka (!!!) kan få in rälsen som kommer sitta där emellan. EXCITING. Kommer förmodligen göra ont, men who gievz. I CAN TAKE IT. 
Oh well, lär uppdatera mer imorgon. Hare gött!

ASUS

Nya datorn är nu upp-packad, har fixat med inställningarna, laddat hem program, fört över film m.m. Är så sjukt nöjd! Älskar verkligen Windows 8, som jag för övrigt trodde jag skulle ogilla. Det enda som jag blev lite besviken över är att på hemsidan så stog det att datorn skulle ha en matt skärm, och i affären så köpte jag modellen vid exakt samma nam, men fick glansig skärm. Iofs så gör det mig ingenting, var mer en smaksak :). Datorn är faktiskt väldigt tunn, vilket är väldigt praktiskt så man slipper bära runt på en tjock klump. Ber om ursäkt ifall bilderna blev lite mörka, men i mitt rum så lyser det inte in så mycket ljus. 
 
Köpte även en datorväska:
 

Klotter.

Ritad med bläckpenna.
 

Bärbar dator.

I födelsedagspresent av min älskade pappa så fick jag pengar så jag kan köpa mig en efterlängtad bärbar dator!
Har nu suttit och spanat på internet efter den perfekta datorn för mig som inte är alltför pricey,
men ändå är bra nog och som har utseendet jag vill min bärbara ska ha (matt skärm, skärm storlek, webcam, m.m).

Så imorgon ska jag och min mamma in till stan och kika på den, och jag ska även köpa tränings skor, och -kläder. Även kolla lite vanliga kläder hiho. Nu kanske ni undrar varför jag ska köpa en bärbar nu när jag har en superbra stationär speldator. Saken är den, att jag gärna vill kunna förflytta mig när jag sitter på internet, skriver, ser film, m.m. Och inte bara sitta fastklistrad nere i mitt rum när jag behöver använda datorn. Och när jag åker någonstans så vill jag kunna ha med mig min dator med alla program, filmer, bilder. Kommer såklart använda båda datorerna. 
Kommer bli supeeeer! 
 

:)

 
 
 

FYLLER ÅR.

GISSA VEM SOM FYLLER ÅR IDAG. Nämligen JAG. Wiho! Fyller 20 år, fatta. Är inte längre en tonåring. OH MY. Ikväll ska jag och alla i min familj ut och äta, och det kommer bli supermysigt :). Jag valde att äta ute med familjen istället för att få tårta och bakelser. Äter ju inte socker längre, och tycker det vore mysigare att hitta på något än att bara sitta hemma och trycka i sig onyttigheter.
Och imorgon (fredag) så kommer jag åka och hälsa på min pappa och lite sånt. Mysigheter!
 

Lightroom 5.6

 
Igår så skaffade jag mig Lightroom (äntligen), och lekte runt lite med en bild på Evelina.
Detta är alltså hur bilden från början såg ut då jag tidigare endast redigerat den i Photoshop:
 
Och detta är hur bilden blev efter jag experimenterat i Lightroom:
 
Har verkligen blivit förälskad i programmet. Bilderna blir så extremt fina!
Kommer i fortsättningen inte kunna redigera bilder utan att använda Lightroom haha.
 
 

Promarkers.

 

Käkkirurgi.

Idag så åkte jag och min mamma till sjukhuset och träffade min kirurg (har väntat på detta möte sen i våras). Vi pratade lite om hur en käkoperation går till, hur svullnaden kommer vara, smärtan, läktid, m.m. Dock så har jag redan läst på om detta ämne, men var bra att få höra från en kirurg hur allt kommer gå till. Jag ska i Oktober få tandställning (rälls) i både överkäken och underkäken. Är så exalterad! Känns äntligen som att jag kommer någonvart med detta. Kommer ha så ont, men det kommer vara värt det. Sedan lär jag ha tandställning ett väldigt bra tag, och när tänderna lagt till sig så kommer jag att få opereras (woho!). Kirurgen sa att dom kommer att dela hela min övre käke och korrigera den, och underkäken kommer kanske även att korrigeras.
 
Varför ska jag operera käken? Det ska ni få svar på nu! Men först ska ni få se en bild på hur mina tänder för tillfället ser ut:
Detta är en bild då jag biter ihop, och som ni kanske ser så har mina övre framtänder tryckts bak av mina undre framtänder och detta är väldigt obekvämt. Biter sällan ihop tänderna just för det är obekvämt och för jag inte vet hur jag ska bita ihop för att tänderna ska passa ihop (eftersom dom obviously inte passar ihop). Och medans min undre tandrad har formen som ett "U" så har den övre tandraden formen som ett "V". Och det enda stället tänderna tar ihop när jag biter ihop är framtänderna. Sedan så kan jag inte trycka bak underkäken mer än vad som syns på bilden, men kan trycka fram den omänskligt långt hah. Seriöst underbett här peeps!

Fantasidjur.

 

Tårta

Min storasyster bad mig rita en tårta som åkt ner i marken, med en liten gaffel brevid haha. Finaste gaffeln eveeer.
Om ni har små förslag på grejer jag kan rita, hojta gärna till då! Kul att småklottra ^-^
 

 
 

Work in progress.


Detta är mitt lilla projekt som jag arbetar med. Föreställer Neytiri och Jake Sully. 
Resultatet får ni se då jag blivit färdig (vilket kan ta någon vecka hehe).
 

Spindel.

 

Klöveräng ♥

 
 

BESTÄLLT

 
Idag så beställde jag två par töjningar i sten! Visst är dom läckra?
Skulle gissa på att tunnlarna är rose quartz. Och just det paret har lättare för att gå sönder,
så dessa kommer jag inte använda lika ofta som det vita paret ovan.
Bara kanske då man ska vara lite mer tjusig eller så!
 
Töjningarna jag använder för tillfället är utav akryl, så dom sover jag i.
Har kortsagt på mig dom dygnet runt, men dessa i sten kommer jag
måsta plocka ur vid dusch, och då jag ska sova :).
Exalterad!
 
 
 

Ren.

Köpte mig själv en tidig födelsedagspresent idag! Dock är den gammal, så jag fick rengöra den lite.
 

Flashback - Spanien 2012.